Dronude Fotoshoot

Lieve jij,

Bedankt voor je interesse om model te staan voor een toekomstige dronefotoshoot.

Ons laatste project was onderdeel van festival SPRING Utrecht. Dat project omvatte een aantal bijzondere fotoshoots, zoals shoots op het Rietveld Schröderhuis, in het Pandhof bij de Dom en shoots met meer dan 100 mensen. Deelnemen aan één van deze fotoshoots klinkt erg mooi, maar misschien klinkt dit ook wel als iets buiten je comfortzone. Wanneer je deelneemt is het daarom extra krachtig en verbindend dat je in het midden van een groep andere dappere, krachtige mensen durft te gaan staan voor je eigen lichaam. In de figuurlijke vorm, want in het echt zullen we in prachtige vormen gaan liggen die zijn geïnspireerd op de omgeving.

Waar stond dit project voor?
Dit project deden wij niet zomaar. Wij willen ons in Utrecht sterk maken voor bodypositivity. Waar en hoe je ook geboren bent, hoe je er ook uit ziet, iedereen is naakt geboren en dat is juist onze verbindende factor. Door samen "community art" te maken dragen wij bij aan het doorbreken van de maatstaf van het schoonheidsideaal. Ieder blootje mag er zijn. Wanneer je op "subscribe" klikt, sta je op de potentiële deelnemerslijst en zal je extra informatie ontvangen over al onze toekomstige shoots. Wie is er geschikt? Iedereen die 18+ is. Twijfel je of je geschikt bent? Niet doen, je bent perfect hoe je nu bent.

Team Dronude en SPRING festival
Uit wie bestaat Team Dronude? Tom Durden (oprichter Dronude) heeft een passie voor droneshoots en heeft het maken van droneshoots van mensen in de natuur als absolute kunstvorm verheven. Floris van den Berg is filosoof en schreef het boek "De vrolijke naturist". Lieke van Herk is met trots onderdeel van dit team en werkt aan de individuele portretten. Lisa Jansen is ook filosoof en regelt de communicatie voor Dronude. Daarnaast bestaat ons team uit nog twintig andere die meehelpen projecten te realiseren, waren wij met deze fotoshoot onderdeel van het SPRING Utrecht festival en was er van de dronefoto's een expositie in de Hekman Foyer in de Stadsschouwburg van 12 tot 21 mei 2022, daarmee heeft ons project een artistieke erkenning gekregen. Helaas betekent dit niet dat we een groot budget hebben en de reiskosten van modellen kunnen vergoeden. Als bedankje voor het model staan krijg je echter wél een afdruk van de eindelijke artistieke foto met jezelf er op en thee/warme chocolademelk op de dag zelf.

In de expositie in de Hekman Foyer was niet alleen ruimte voor de drone groepsfoto's van Tom, maar ook ruimte voor persoonlijke portretten! Wanneer je deelnam aan een shoot, vroegen wij je (wanneer je hier interesse in hebt) om een persoonlijk naaktportret van je te maken. Daarbij kwamen dan jouw antwoorden op de volgende vragen te hangen:
-Waarom heb je deelgenomen aan de shoot?
-Wat was je ervaring?
-Hoe ervaar je jouw lichaam?

Vervolg
Ons project stopt niet na de expositie, we willen nog vaker epische fotoshoots organiseren op andere plekken en we werken ondertussen ook aan een documentaire. Iedereen kan zich daarvoor aanmelden: als je 18 jaar of ouder bent, dan ben je geschikt. 

In het kort
Nog even alle informatie op een rijtje:
-Wat? Fotoshoots met 1, 2, 10 of 100 naakte mensen
-Waar? Diverse locaties in steden en in natuurgebieden in Nederland
-Wanneer? De eerste vijf shoots in Utrecht zijn geweest maar er komen nieuwe shoots aan, we houden je op de hoogte van onze plannen als je je inschrijft
-Kosten? Voor sommige shoots vragen we een kleine bijdrage om de shoot zo samen mogelijk te maken. Na afloop van iedere shoot ontvang je een afdruk van een van de foto's als bedankje. 
-En nu? Schrijf je in en hopelijk tot gauw bij één van de shoots!

Team DronudeOnderstaande informatie maken we nooit openbaar en gebruiken we alleen om jou op de hoogte te houden over deze en toekomstige shoots en om je te informeren over bijvoorbeeld tentoonstellingen.
* geeft verplicht aan
Email Marketing Powered by Mailchimp